Gyors képviselő fánk
2014-07-03- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Szeretem nagyon a képviselőfánkot, ezért felgyorsítottam, hogy ne kelljen vele sokat pepecselnem :)
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 1 tasak dr. Oetker képviselőfánk tészta
- 2 db tojás
- 14 dkg margarin
- 3 dl víz
- A krémhez:
- 1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
- 8 dl tej
- A habhoz:
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló por
1. Lépés
A tészta hozzávalóit gépi habverővel eldolgozzuk. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 20 darab, kb. dió nagyságú gombócot készítünk és 180 fokon kb. 1 órán át sütjük.
2. Lépés
Sütés után hagyjuk kihűlni. A házi krémes port tejjel felverjük jó keményre, és a kihűlt és kettévágott fánkokat megtöltjük vele. A habtejszínt is felverjük a fixálóval, a krém tetejére tesszük, erre ráhelyezzük a kalapkákat és végül porcukorral megszórjuk.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
8 211 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
436 kcal -
Zsír
35.5g -
Szénhidrát
24.6g -
Fehérje
5.7g -
Koleszterin
79mg -
Cukor
13.3g