Citromos-fahéjas kuglóf

2012-12-31
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A kuglóf még mindig nyerő, hiszen Szilveszterkor is sok vendég érkezik, akiket meg lehet belőle kínálni.

Ezeket szerezd be:

  • 280 g liszt
  • 240 g cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 400 g sima joghurt
  • 3 tojás
  • 1 citromhéja és leve
  • 1 teáskanál citrom kivonat
  • 120 g olvasztott vaj
  • őrölt fahéj

1. Lépés

Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd egy nagy tálban habverővel a tojásokat a cukorral, amíg a keveréknek szép folyós állaga lesz.

2. Lépés

Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a citromhéjat és citrom kivonatot, és habverővel dolgozzuk tovább. Jöhet bele a joghurt is. Robotgéppel dolgozzuk simára.

3. Lépés

Finom mozdulatokkal hajtsuk bele a tojásos keverékbe a száraz hozzávalókat, legvégül pedig az olvasztott vajat. Kenjünk ki egy kuglóf formát, majd lisztezzük is.

4. Lépés

Töltsük a formába a tészta felét, majd szórjuk meg a tetejét fahéjjal (ne sajnáljuk), majd fedjük be a maradék tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süssük készre.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 472 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás almás kuglóf

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    553 kcal
  • Zsír

    19.7g
  • Szénhidrát

    82.2g
  • Fehérje

    11.6g