Tojásos galuska recept

2013-03-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A mi családunk nagyon szereti a tojásos nokedlit. Múlt hétvégén szalonnát is tettünk bele, mondanom sem kell, hogy mind elfogyott. A receptet Bartos Noémi küldte be, köszönjük!

Ezeket szerezd be:

  • 45 dkg Liszt
  • 5 dkg Vaj
  • 3 db Tojás
  • 15 dkg húsos Szalonna
  • 1 dl Tejföl

1. lépés

A tojást, a lisztet, megolvasztott vajat, sót összekeverjük és közben annyi vizet adunk hozzá, amíg egy félkemény tésztát nem kapunk.

2. lépés

Forrásban lévő vízben galuskaszaggatón kiszaggatjuk a nokedlit, majd leszűrjük. A tejfölt a kész galuskával elkeverjük.

3. lépés

A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, saját zsírjában megsütjük, hozzáadjuk a tejfölös nokedlit, felvert tojásokat rádobjuk, és addig kevergetjük, amíg a tojás lágyra nem dermed.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 965 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tojásos nokedli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    793 kcal
  • Összes Zsír

    34,4 g
  • Koleszterin

    200 mg
  • Szénhidrát

    87,5 g
  • Cukor

    0,6 g
  • Fehérje

    30,4 g