Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval

2013-09-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval. Újra csirkemáj, ezúttal rizottoval.

Ezeket szerezd be:

  • 1 adag (50 dkg) csirkemáj
  • bacon
  • 2 db kisebb vöröshagyma
  • 4 db kisebb fokhagyma gerezd
  • 2 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • rizs
  • fagyasztott zöldborsó
  • olívaolaj
  • vaj
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • fehérbor

1. Lépés

A rizst előző este beáztattam. Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, s feltettem főni.
A májat alaposan megmostam, többszöri víz cserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, s szétválasztottam őket.

2. Lépés

Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem. Egy serpenyőben kevés olíva olajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát, borsoztam. Végül hozzáadtam a májat.

3. Lépés

A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehér bort, kevertem bele vajat.
Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, s szórtam rá piros paprikát.
A tányérra raktam a rizsből és májból, s díszítettem paradicsom és paprika szeletekkel.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 364 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    770 kcal
  • Zsír

    25.6g
  • Szénhidrát

    79.8g
  • Fehérje

    47g