Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval
2013-09-08- Típus: Májas ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Baconös, hagymás sült csirkemáj rizottoval. Újra csirkemáj, ezúttal rizottoval.
Ezeket szerezd be:
- 1 adag (50 dkg) csirkemáj
- bacon
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 4 db kisebb fokhagyma gerezd
- 2 db chili paprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db paradicsom
- rizs
- fagyasztott zöldborsó
- olívaolaj
- vaj
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- fehérbor
1. Lépés
A rizst előző este beáztattam. Másnap leöntöttem róla a vizet, majd újra feleresztettem, hozzáadtam a borsót, rávágtam a chili paprikát, sóztam, borsoztam, s feltettem főni.
A májat alaposan megmostam, többszöri víz cserével, majd eltávolítottam az inakat, epe maradványokat, s szétválasztottam őket.
2. Lépés
Megpucoltam a hagymákat, a vöröshagymát karikákra vágtam, a fokhagymát szeleteltem. Egy serpenyőben kevés olíva olajon félig megpirítottam a bacont, majd hozzáadtam előbb a vöröshagyma karikákat, később a fokhagymát, borsoztam. Végül hozzáadtam a májat.
3. Lépés
A rizst gyakorta megkevertem, időnként adtam hozzá vizet, a végén fehér bort, kevertem bele vajat.
Időközben a máj szépen megsült, úgyhogy tálalhattam, de előbb még megsóztam, s szórtam rá piros paprikát.
A tányérra raktam a rizsből és májból, s díszítettem paradicsom és paprika szeletekkel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 393 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
770 kcal -
Zsír
25.6g -
Szénhidrát
79.8g -
Fehérje
47g