Chilis-rozmaringos pácolt sertés
2012-07-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ideje, hogy a sok csirke és pulyka helyett másra is használjuk a grillünket. Irány a szabad és grillezzünk most egy kis sertéshúst.
Ezeket szerezd be:
- 800 g sertés karaj
- A páchoz:
- 150 ml olívaolaj
- 1-2 kk morzsolt, szárított chili
- 1 evőkanál friss rozmaring
- 2 babérlevél, morzsolt
- 1/2 evőkanál citromlé
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
A pác hozzávalókat keverjük össze és fektessük bele a húsokat. Tegyük a hűtőbe mielőtt elkezdenénk grillezni, hogy a fűszerek beszívódjanak a húsba.
Körülbelül egy óra (de a legjobb ha egy éjszakán át) állás után, vegyük elő a húsokat és kezdjük el az előkészített grillünkön megsütni. Addig süssük, ameddig belül is meg nem puhultak.
Tálaljuk steak burgonyával vagy kukoricás rizzsel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 449 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
598 kcal -
Összes zsír
48,8 g -
Szénhidrát
2,6 g -
Fehérje
38,1 g