Chilis-rozmaringos pácolt sertés

2012-07-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ideje, hogy a sok csirke és pulyka helyett másra is használjuk a grillünket. Irány a szabad és grillezzünk most egy kis sertéshúst.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g sertés karaj
  • A páchoz:
  • 150 ml olívaolaj
  • 1-2 kk morzsolt, szárított chili
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • 2 babérlevél, morzsolt
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A pác hozzávalókat keverjük össze és fektessük bele a húsokat. Tegyük a hűtőbe mielőtt elkezdenénk grillezni, hogy a fűszerek beszívódjanak a húsba.

Körülbelül egy óra (de a legjobb ha egy éjszakán át) állás után, vegyük elő a húsokat és kezdjük el az előkészített grillünkön megsütni. Addig süssük, ameddig belül is meg nem puhultak.

Tálaljuk steak burgonyával vagy kukoricás rizzsel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 988 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    598 kcal
  • Összes zsír

    48,8 g
  • Szénhidrát

    2,6 g
  • Fehérje

    38,1 g