Céklasaláta recept

2013-02-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A cékla az egyik legfinomabb savanyúság és köret, nagyszerűen kiegészíti a sült húsokat, mi magyarok általában pörkölt mellé fogyasszuk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 közepes cékla
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 tk majoránna
  • ízlés szerint só
  • cukor

1. lépés

A céklákat megmossuk, meghámozzuk, majd egy tökreszelőn lereszeljük. Egy lábasban kevés vizet melegítünk, hozzáöntünk egy kis olajat, majd beleszórjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

2. lépés

Mikor a hagyma kész, hozzátesszük a céklát, megszórjuk a fűszerekkel, majd lassú tűzön puhára pároljuk.

Ezt a kész salátát, akár befőttes üvegekbe is tölthetjük, hűtőben hosszabb ideig eláll.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 772 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    119 kcal
  • Zsír

    7.2g
  • Szénhidrát

    13g
  • Fehérje

    2.1g