Céklasaláta recept
2013-02-24- Típus: Zöldségsaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A cékla az egyik legfinomabb savanyúság és köret, nagyszerűen kiegészíti a sült húsokat, mi magyarok általában pörkölt mellé fogyasszuk.
Ezeket szerezd be:
- 4 közepes cékla
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 tk majoránna
- ízlés szerint só
- cukor
1. lépés
A céklákat megmossuk, meghámozzuk, majd egy tökreszelőn lereszeljük. Egy lábasban kevés vizet melegítünk, hozzáöntünk egy kis olajat, majd beleszórjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
2. lépés
Mikor a hagyma kész, hozzátesszük a céklát, megszórjuk a fűszerekkel, majd lassú tűzön puhára pároljuk.
Ezt a kész salátát, akár befőttes üvegekbe is tölthetjük, hűtőben hosszabb ideig eláll.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 772 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
119 kcal -
Zsír
7.2g -
Szénhidrát
13g -
Fehérje
2.1g