Cseresznyés sült puding
2012-07-30- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 28 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha sok a cseresznye, sok a gyümölcs, akkor készítsünk valamilyen sütőformás csodát. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből készíthető.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze magozott cseresznye
- 2 nagy tojás
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze liszt
- csipet só
- 1/2 csésze tej
- 1 tk vanília kivonat
- porcukor
- vaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vékonyan vajazzuk ki a kis hőálló formákat, majd együk bele a magozott, megmosott cseresznyét. Habverővel keverjük fel a tojást, a cukrot, a sót, a lisztet és együtt dolgozzuk simára.
2. Lépés
Hozzáadjuk a tejet és a vanília kivonatot. Habverővel folytassuk a keverést, majd öntsük a sütőedényekbe. Süssük 25-28 percig, vagy amíg enyhén megbarnul, ha kell ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy a közepe is rendesen megsült. Hűtsük le egy rácson.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
3 137 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
156 kcal -
Zsír
2,6 g -
Fehérje
5,5 g -
Szénhidrát
27,8 g