Cseresznyés sült puding

2012-07-30
Meggyes sült pudingMeggyes sült puding2
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 28 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha sok a cseresznye, sok a gyümölcs, akkor készítsünk valamilyen sütőformás csodát. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze magozott cseresznye
  • 2 nagy tojás
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze liszt
  • csipet só
  • 1/2 csésze tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • porcukor
  • vaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vékonyan vajazzuk ki a kis hőálló formákat, majd együk bele a magozott, megmosott cseresznyét. Habverővel keverjük fel a tojást, a cukrot, a sót, a lisztet és együtt dolgozzuk simára.

2. Lépés

Hozzáadjuk a tejet és a vanília kivonatot. Habverővel folytassuk a keverést, majd öntsük a sütőedényekbe. Süssük 25-28 percig, vagy amíg enyhén megbarnul, ha kell ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy a közepe is rendesen megsült. Hűtsük le egy rácson.

Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Fogás: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,150 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chia puding

    Vaníliás-fahéjas chia puding

  • Vaníliapuding sárgabarackkal

    Vaníliapuding sárgabarackkal

  • Banános-narancsos puding csokival és mogyoróval

    Banános-narancsos puding csokival és mogyoróval

  • Kókuszos-csokoládés quinoa puding

    Kókuszos-csokoládés quinoa puding

  • Házi vaníliás puding eperrel

    Házi vaníliás puding eperrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    156 kcal
  • Zsír

    2,6 g
  • Fehérje

    5,5 g
  • Szénhidrát

    27,8 g