Diós-meggyes muffin

2013-02-04
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Dió és meggy, szinte mindig van a házban. Dióval egyszerűen lehet feldobni a süteményeket, a meggy pedig fent figyel a spejz polcán. Nagyszerű muffin készül belőlük. Ráadásul a mértékegységet egyszerű bögrében mérheted.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 bögre liszt
  • 0,5 bögre barna cukor
  • 1 bögre meggy
  • 0,5 bögre vágott dió
  • 1 bögre tej
  • 2 tojás
  • 50 g vaj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 evőkanál fahéjas cukor mindegyik tetejére

1. Lépés

A puha vajat keverjük össze a cukorral, a tejjel és a tojással. Jobban járunk, ha kézi habverőt használnunk. A lisztet keverjük össze egy külön tálban a sütőporral, majd szitáljuk hozzá lassan a tejes-tojásos keverékhez.

2. Lépés

A tésztának inkább lágynak kell lennie, így tegyünk még hozzá egy kis tejet, ha szükséges. A meggyet magozzuk, majd a durvára vágott dióval együtt keverjük hozzá a tésztához. Reszeljük bele a citrom héját.

3. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztát kanalazzuk kivajazott vagy papírral bélelt muffin sütőbe. Mindegyik tetejére szórjunk fahéjas cukrot, majd 20 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 940 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    507 kcal
  • Zsír

    23.3g
  • Szénhidrát

    63.4g
  • Fehérje

    13.8g

Kommentek

  • Anita

    Nekem 30 perc sütés után is olyan érzésem volt, hogy nyers, ráadásul a papírkapszlikból sem lehetett kihámozni őket. :(