Diós-meggyes muffin
2013-02-04- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Dió és meggy, szinte mindig van a házban. Dióval egyszerűen lehet feldobni a süteményeket, a meggy pedig fent figyel a spejz polcán. Nagyszerű muffin készül belőlük. Ráadásul a mértékegységet egyszerű bögrében mérheted.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 bögre liszt
- 0,5 bögre barna cukor
- 1 bögre meggy
- 0,5 bögre vágott dió
- 1 bögre tej
- 2 tojás
- 50 g vaj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 evőkanál fahéjas cukor mindegyik tetejére
1. Lépés
A puha vajat keverjük össze a cukorral, a tejjel és a tojással. Jobban járunk, ha kézi habverőt használnunk. A lisztet keverjük össze egy külön tálban a sütőporral, majd szitáljuk hozzá lassan a tejes-tojásos keverékhez.
2. Lépés
A tésztának inkább lágynak kell lennie, így tegyünk még hozzá egy kis tejet, ha szükséges. A meggyet magozzuk, majd a durvára vágott dióval együtt keverjük hozzá a tésztához. Reszeljük bele a citrom héját.
3. Lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztát kanalazzuk kivajazott vagy papírral bélelt muffin sütőbe. Mindegyik tetejére szórjunk fahéjas cukrot, majd 20 perc alatt vagy tűpróbáig sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 851 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
507 kcal -
Zsír
23.3g -
Szénhidrát
63.4g -
Fehérje
13.8g