Hókifli recept

2013-10-28
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Anyukámtól kapta a receptet, sokáig elálló, nem szárad ki.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1.5 dl tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • Töltelék:
  • meggylekvár, vagy szilvalekvár, szeder lekvár stb.

1. lépés

A zsírt habosra keverjük utána belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt. Utána a lisztet, tejfölt porcukrot. Egy éjszakára pihenni hagyjuk a hőtőben.

2. lépés

Kinyújtjuk, kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepébe lekvárt teszünk és összehajtjuk. 180-200 fokos sütőben sütjük, amíg a tészta meg nem barnul.
Forrón megszórjuk porcukorral. Sokáig elálló lekváros desszert.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 215 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diós rudacskák

  • Hókifli Szani konyhájából

  • Görög hókifli

  • Vaníliás kifli apró sütemény

  • Diós hókifli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    439 kcal
  • Zsír

    25.6g
  • Szénhidrát

    45.9g
  • Fehérje

    6.1g