Tejszínes párolt hal

2012-06-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A tejszínes párolt hal elkészítése egyszerű és zökkenőmentes. Gyorsan, finomat tudunk enni, ami még egészséges is.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Tőkehal
  • 10 dkg Gyöngyhagyma
  • 1 Vöröshagyma
  • 2 dkg Vaj
  • 1 dl Tejszín
  • 2 evőkanál Citromlé
  • Metélőhagyma (ha épp van otthon)
  • Bors
  • 20 dkg Vegyes zöldség

1. lépés

A hagymák külső részétől megválunk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk és üvegesre pároljuk a vajon.

2. lépés

Ahogy üveges lett a hagyma, beletesszük a halat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az 1 dl tejszínt és kb. 2 evőkanál citromlevet. Innentől a lényeg az, hogy a hal megpuhuljon. Ha például konzerves típus van otthon, akkor pikk-pakk kész a menü. Hozzá bármilyen vajon párolt vegyes zöldség tökéletesen megfelel, de ha épp nem az alakunkra vigyázunk, akkor a sült krumplival is nagyon finom!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 522 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    359 kcal
  • Összes Zsír

    12,1 g
  • Koleszterin

    112 mg
  • Szénhidrát

    24,9 g
  • Cukor

    3,5 g
  • Fehérje

    38,3 g