Sült hekk törzsek ecetes uborkával, fehér kenyérrel

2013-09-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Nem csak a Balatonon, a halasnál ehetsz hekket.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db hekk törzs
  • ecetes uborka
  • fehér kenyér
  • só, bors
  • citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tej
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • olaj

1. Lépés

A halakat beirdalom, sózom, borsozom, nyomok rá fokhagymát, csepegtetek rá citromot, öntök rá kevés tejet és éjszakára beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

Másnap beforgatom paprikás lisztbe, s bő olajban aranybarnára sütöm.
Fehér kenyérrel és ecetes uborkával fogyasztom. Sört iszom hozzá.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

9 660 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséggel és csirkével töltött hekk

  • Tejszínes párolt hal

  • Bazsalikomos párolt halfilék spárgával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    519 kcal
  • Zsír

    26.4g
  • Szénhidrát

    42.2g
  • Fehérje

    25.6g