Zöldséggel és csirkével töltött hekk
2012-08-15- Típus: Fehérje nap, Hekk receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretjük a hekket. Én főleg azért, mert finom és nem kell bajlódni a szálkákkal. Gondoltunk egyet és megtöltöttük a hekk belsejét finomságokkal.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Hekk
- 10 dkg Darált csirkehús
- 1 db Vöröshagyma
- 1 csomag Mexikói zöldségkeverék
- 1 gerezd Fokhagyma
- 5 dkg Gomba
- Fél csokor Petrezselyemzöld
- Só
- Bors
- Olaj
1. lépés
A hekket megtisztítjuk és besózzuk. Amíg a só érleli a halacskát, addig tovább dolgozunk, elkészítjük a tölteléket. Előveszünk egy edényt, amiben a mexikói zöldségkeveréket enyhe sós vízben megfőzünk. A darált csirkehúst, felszeletelt gombát, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet kevés olajon megdinszteljük (közben sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezhetjük), majd a zöldség mix-el összekeverjük.
2. lépés
A hekk alsó részét bevágjuk, szétnyitjuk, kiszedjük középen a szálkát és a helyére a tölteléket tesszük. Fogpiszkálóval megerősíthetjük. (Aki esetleg hekkfilét vásárolt, az se keseredjen el, mert akkor nem a belsejébe, hanem a töltelék ágyra tesszük a halat és majd úgy sütjük meg.)
3. lépés
Előveszünk egy tepsit, amibe kevés olajat öntünk, majd beletesszük a halat és befóliázzuk a tetejét és előmelegített sütőbe betesszük. Körülbelül 10 perc eltelte után vegyük le a fóliát és egy tűvel vagy késsel szurkáljuk meg, hogy mennyire lett puha. Ha könnyen belement a kés, akkor toljuk vissza a sütőbe és a közepesnél kicsit nagyobb fokozaton egészen addig süssük tovább, amíg a hekk szép pirosra nem sül.
Isteni hagymás sült burgonyával. A 90 naposoknak tejszínes tormát ajánlok paradicsommal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 147 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
483 kcal -
Összes Zsír
25 g -
Koleszterin
88 mg -
Szénhidrát
26,1 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
37,2 g














