Kagylós-almaboros tőkehal

2013-08-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A tőkehal és az almabor már otthon várt, a kagylót viszont az egyik nagyobb boltban szereztem be. Jó drága volt a kagyló, de hát nem eszünk ilyet mindennap, jó ha évente 1-2-szer. Ennek ellenére nagyon finom és ha tehetjük, legalább egyszer próbáljuk ki.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet Tőkehalfilé
  • 4 db Vöröshagyma
  • 12-15 db nagyobb Kagyló
  • 5-6 dl Almabor
  • 1 db Csípős paprika
  • Fél Kígyóuborka
  • Petrezselyem
  • Olívaolaj

1. lépés

A kagylókat a serpenyőben addig rotyogtatjuk közepes lángon, amíg szét nem nyílnak. Ha kész, kivesszük.

2. lépés

Olajjal kikenünk egy tepsit. Belehelyezzük a tőkehalfiléket, a halat beterítjük az apróra vágott vöröshagymával és a kis kockákra vágott kígyóuborkával, majd a legtetejére tesszük a kinyílt kagylókat. Almaborral felöntjük, petrezselyemmel, sóval és kicsire vágott csípős paprikával megszórjuk.

3. lépés

A megpakolt tepsit betesszük a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük. Elvileg, ha már a folyadék fele elpárolgott, akkor a hal is szépen megsült, megpuhult.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

976 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    498 kcal
  • Összes Zsír

    17,4 g
  • Koleszterin

    128 mg
  • Szénhidrát

    29,1 g
  • Cukor

    18,7 g
  • Fehérje

    54,9 g