Bazsalikomos humusz
2012-04-01- Típus: Mártogatós, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Arab
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A humusz az egyik legrégebbi arab étel, még ma is a közép-keleti konyhák egyik alapétele. Lehet előétel, mártogatós, szendvicstöltelék.
Ezeket szerezd be:
- 20gr fenyőmag
- 2 csésze bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 doboz csicseriborsó
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/3 csésze friss citromlé
- 1-2 teáskanál só
- 1 tk Tabasco szósz
- 1 teáskanál paradicsompüré
Elkészítés:
1. Melegítsük fel a fenyőmagot egy kis serpenyőben közepes hőfokon. Keverjük össze őket, amikor elkezdenek barnulni. Amikor a legtöbb közülük enyhén pirított, tegyük őket egy tálba hűlni.
2. A robotgépbe helyezzük a bazsalikomot és a fokhagymát. Vágjuk apróra őket. Adjuk hozzá a leöblített és lecsöpögtetett csicseriborsót, a fenyőmagokat, az olívaolajat, a citromlevet, a sót, a paradicsompürét, egy kicsi Tabasco szószt. Néhány másodpercig pépesítjük, ameddig egyenletes színe nem lesz a humusznak. Adjunk hozzá még Tabasco szót, sót vagy citromlevet szájízünk szerint. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy pont a kívánt állagot érjük el.
Tegyük egy tálba, tetejére tegyünk pár kimaradt fenyőmagot vagy szórjuk meg őrölt bazsalikommal. Előételnek egy kis pitával, tortillával vagy grissinivel előcsalogatja a kíváncsiságot a vendégeinkből.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 566 megtekintés