Bazsalikomos humusz

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

humusz az egyik legrégebbi arab étel, még ma is a közép-keleti konyhák egyik alapétele. Lehet előétel, mártogatós, szendvicstöltelék.

Ezeket szerezd be:

  • 20gr fenyőmag
  • 2 csésze bazsalikomlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz csicseriborsó
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/3 csésze friss citromlé
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 tk Tabasco szósz
  • 1 teáskanál paradicsompüré

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a fenyőmagot egy kis serpenyőben közepes hőfokon. Keverjük össze őket, amikor elkezdenek barnulni. Amikor a legtöbb közülük enyhén pirított, tegyük őket egy tálba hűlni.

2. A robotgépbe helyezzük a bazsalikomot és a fokhagymát. Vágjuk apróra őket. Adjuk hozzá a leöblített és lecsöpögtetett csicseriborsót, a  fenyőmagokat, az olívaolajat, a citromlevet, a sót, a paradicsompürét, egy kicsi Tabasco szószt. Néhány másodpercig pépesítjük, ameddig egyenletes színe nem lesz a humusznak. Adjunk hozzá még Tabasco szót, sót vagy citromlevet szájízünk szerint. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy pont a kívánt állagot érjük el.

Tegyük egy tálba, tetejére tegyünk pár kimaradt fenyőmagot vagy szórjuk meg őrölt bazsalikommal. Előételnek egy kis pitával, tortillával vagy grissinivel előcsalogatja a kíváncsiságot a vendégeinkből.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 566 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádó mártás

  • Eredeti humusz recept

  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal