Banán kenyér recept
2012-04-02- Típus: Gyümölcskenyér, Kuglóf
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A családi receptekben az a jó, hogy generációkról generációkra öröklődnek és mindenki hozzátesz egy kicsit az éppen aktuális korban. Ez a recept az anyósomtól származik, ami elengedhetetlen része a karácsonyi menüsornak.
Ezeket szerezd be:
- 3-4 érett banán
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- 1 csésze cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Csipet só
- 2 csésze mindenre alkalmas liszt
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Egy fakanállal keverjük össze a vajat, az összetört banánt egy nagy keverőtálban. Adagoljuk hozzá a cukrot, a felvert tojást, és a vaníliát. Megszórjuk a szódabikarbónával és a sóval a keveréket, a lisztet keverjük bele utoljára.
2. lépés
Öntsük bele a keveréket kivajazott őzgerincformába, vagy kuglóf sütőbe, majd 1 órán át sütjük. Hűtsük le a fogyasztás előtt. Baracklekvárral megkenve, de meleg tejjel, cappuchinóval is kiváló!
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
14 421 megtekintés