Bácskai rizses hús recept
2012-05-29- Típus: Rizses húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ki ne evett volna még Bácskai rizses húst? Nekem a régi általános iskolai emlékeket idézi fel, amikor a hónapban egyszer biztosan volt a menzán. :)
Ettől függetlenül szeretjük.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg sertéscomb
- fejenként 1 csésze rizs
- 3-4 nagyobb paprika
- 4 paradicsom
- 2 tk pirospaprika
- só, bors
- 2 vöröshagyma
- erős paprika (opcionális)
- tejföl (tálaláshoz)
1. Lépés
A felkockázott sertéscomból pörköltöt készítünk. Kevéske olajon és kis vízen megpároljuk a szeletekre vágott hagymát, hagyjuk dinsztelődni. Mikor kész beletesszük a sertéshúst és a pirospaprikát, borsot, majd alacsonyabb lángon főzzük.
2. Lépés
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Mikor a hús kóstolásra puhának tűnik, hozzáadjuk a rizst, belevágunk egy kis zöldpaprikát (ha csípősen szeretjük, akkor mehet bele erős paprika is), hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot.
3. Lépés
A rizses húst jól összekeverjük, majd felöntjük még egy kis vízzel és tovább rotyogtatjuk. Körülbelül 5-7 perc után lefedjük és levesszük a tűzről. Hagyjuk párolódni és összeérni.
Tálaljuk melegen csalamádéval, kovászos uborkával és tejföllel.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
11 432 megtekintés