Bácskai rizses hús recept

2012-05-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ki ne evett volna még Bácskai rizses húst? Nekem a régi általános iskolai emlékeket idézi fel, amikor a hónapban egyszer biztosan volt a menzán. :)

Ettől függetlenül szeretjük.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg sertéscomb
  • fejenként 1 csésze rizs
  • 3-4 nagyobb paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 2 vöröshagyma
  • erős paprika (opcionális)
  • tejföl (tálaláshoz)

1. Lépés

A felkockázott sertéscomból pörköltöt készítünk. Kevéske olajon és kis vízen megpároljuk a szeletekre vágott hagymát, hagyjuk dinsztelődni. Mikor kész beletesszük a sertéshúst és a pirospaprikát, borsot, majd alacsonyabb lángon főzzük.

2. Lépés

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Mikor a hús kóstolásra puhának tűnik, hozzáadjuk a rizst, belevágunk egy kis zöldpaprikát (ha csípősen szeretjük, akkor mehet bele erős paprika is), hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot.

3. Lépés

A rizses húst jól összekeverjük, majd felöntjük még egy kis vízzel és tovább rotyogtatjuk. Körülbelül 5-7 perc után lefedjük és levesszük a tűzről. Hagyjuk párolódni és összeérni.

Tálaljuk melegen csalamádéval, kovászos uborkával és tejföllel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

9 060 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsás kása farhátból

  • Kolbászos gyuvecs

  • Sajtos rizseshús sütőben sütve

  • Vörösboros bácskai rizseshús

  • Spanyol rizses hús