Sárgadinnye sonkával és tojással
2014-02-11- Típus: Gyümölcsös tapasok
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
A nyáron az utolsó nyári kánikulás napot ezzel az olasz finomsággal búcsúztattam. Olaszul: Melone con prosciutto, uovo e olivo.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet sárgadinnye
- 50 g füstölt sonka
- 1 db tojás
- 4 db mozarellagolyó
- 6 db olívabogyó (chilipaprikás)
- 6 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- piros arany (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
1. Lépés
A tojást keményre főzöm.
2. Lépés
Közben a jól lehűtött dinnyét négybe vágom, magját eltávolítom, a héját levágom, egy tányérra helyezem. A füstölt sonkából vágok két szeletet, a dinnyékre rakom. A mozzarellagolyókat, olívabogyókat úgyszintén.
3. Lépés
A tojást megpucolom, felszeletelem, s a tányér szélére helyezem, nyomok rájuk piros aranyat, sózom, borsozom. A tányér közepére teszek bazsalikomlevelet.
TIPP: Friss vajas zsemlét ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 771 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
22,1 g -
Koleszterin
218 mg -
Szénhidrát
42,5 g -
Cukor
35,3 g -
Fehérje
24,6 g