Sárgadinnye sonkával és tojással

2014-02-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A nyáron az utolsó nyári kánikulás napot ezzel az olasz finomsággal búcsúztattam. Olaszul: Melone con prosciutto, uovo e olivo.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet sárgadinnye
  • 50 g füstölt sonka
  • 1 db tojás
  • 4 db mozarellagolyó
  • 6 db olívabogyó (chilipaprikás)
  • 6 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • piros arany (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)

1. Lépés

A tojást keményre főzöm.

2. Lépés

Közben a jól lehűtött dinnyét négybe vágom, magját eltávolítom, a héját levágom, egy tányérra helyezem. A füstölt sonkából vágok két szeletet, a dinnyékre rakom. A mozzarellagolyókat, olívabogyókat úgyszintén.

3. Lépés

A tojást megpucolom, felszeletelem, s a tányér szélére helyezem, nyomok rájuk piros aranyat, sózom, borsozom. A tányér közepére teszek bazsalikomlevelet.

TIPP: Friss vajas zsemlét ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,133 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye sonkával és lazacszeletekkel

  • Vodkás sárgadinnye kagylóval és salátával

  • Baconba tekert sárgadinnye grillezve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    22,1 g
  • Koleszterin

    218 mg
  • Szénhidrát

    42,5 g
  • Cukor

    35,3 g
  • Fehérje

    24,6 g