Narancs torta

2013-12-03
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt a finom tortát karácsonyra készítettem, de bármilyen alkalomra megfelel.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 2 deka holland kakaópor
  • 1 csg sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • csipt só
  • Töltelék:
  • 2 csg vaníliás puding
  • 1 deci narancslé
  • 10 deka margarin vagy vaj
  • 2 kanál cukor
  • 5 deci tej
  • 5 deci habtejszín
  • 5 deka porcukor
  • 2 darab narancs

1. Lépés

A tojásfehérjét csipet sóval, a víz felével, valamint a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a tojássárgáját, amit a víz másik felével és az olajjal összekevertem.

2. Lépés

A két masszát összekeverem. hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Kapcsos, sütőpapiros torta formába teszem, 170-180 fokon megsütöm. Amikor kisült, három egyenlő lapra vágom, és megtöltöm a krémmel.

3. Lépés

A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, még melegen belekeverem a vajat vagy
a margarint. A kihűlt tortalapot visszateszem a kapcsos torta formába és a krém felét az alsó lapra kenem. A tejszínt közben kemény habbá verem és a pudingra teszek belőle.

4. Lépés

Egy darab narancsot apróra darabolok és a habba teszem. Erre jött a következő lap, újra krém, ismét hab és végül a narancs darabok. A legfelső lapot narancsízű tejszínhabbal díszítem, a habot narancslével ízesítem. Marcipánnal és narancs karikákkal díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,258 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    849 kcal
  • Zsír

    46.1g
  • Koleszterin

    205mg
  • Szénhidrát

    103.2g
  • Cukor

    87.2g
  • Fehérje

    9.3g