Angolna borsós tésztával

2013-09-15
Angolna borsós tésztával
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:5 p
  • Elkészítés: 1:15 p

Egy étteremben ettem életemben elsőnek angolnát. Szeretem a különlegességeket, de féltem tőle. Azóta már tudom, hogy az egyik legfinomabb hal az angolna.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 nyitott szelet Angolna
  • 30 dkg Tészta
  • 30 dkg Zöldborsó
  • 4 db Paradicsom
  • 2 db Vöröshagyma
  • 1 db Zöldpaprika
  • Olaj
  • Pirospaprika
  • Sáfrány

1. lépés

Előkapunk egy lábast, amiben olajon üvegesre pirítjuk a kicsire összevágott vöröshagymát. Beletesszük a tetszés szerint felvágott zöldpaprikát és a zöldborsót. Egy csipet pirospaprikával és ízlés szerinti sáfránnyal fűszerezzük, majd körülbelül egy merőkanál vízzel felöntjük. Szájízünk szerint sózzuk is. Ha mindennel kész vagyunk, akkor 10-15 percig rotyogtatjuk.

2. lépés

Ha letelt az idő, beletesszük a tésztát és további 15-20 percig főzzük. Végül beletesszük az előre elkészített angolnaszeleteket és a felvágott paradicsomot. Szép lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, majd tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

697 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tengerihal-filé mangóval

    Tengerihal-filé mangóval

  • Spárgás rántott nyelvhal

    Spárgás rántott nyelvhal

  • Tengerihal-filé mediterrán módra

    Tengerihal-filé mediterrán módra

  • Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

    Tengeri hal fokhagymás zöldmártásban

  • Lecsós tengerihal-filé tojással

    Lecsós tengerihal-filé tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    829 kcal
  • Összes Zsír

    39 g
  • Koleszterin

    377 mg
  • Szénhidrát

    56,3 g
  • Cukor

    6,6 g
  • Fehérje

    60,8 g