Angolna borsós tésztával
2013-09-15- Típus: Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:5 p
- Elkészítés: 1:15 p
Egy étteremben ettem életemben elsőnek angolnát. Szeretem a különlegességeket, de féltem tőle. Azóta már tudom, hogy az egyik legfinomabb hal az angolna.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 nyitott szelet Angolna
- 30 dkg Tészta
- 30 dkg Zöldborsó
- 4 db Paradicsom
- 2 db Vöröshagyma
- 1 db Zöldpaprika
- Olaj
- Só
- Pirospaprika
- Sáfrány
1. lépés
Előkapunk egy lábast, amiben olajon üvegesre pirítjuk a kicsire összevágott vöröshagymát. Beletesszük a tetszés szerint felvágott zöldpaprikát és a zöldborsót. Egy csipet pirospaprikával és ízlés szerinti sáfránnyal fűszerezzük, majd körülbelül egy merőkanál vízzel felöntjük. Szájízünk szerint sózzuk is. Ha mindennel kész vagyunk, akkor 10-15 percig rotyogtatjuk.
2. lépés
Ha letelt az idő, beletesszük a tésztát és további 15-20 percig főzzük. Végül beletesszük az előre elkészített angolnaszeleteket és a felvágott paradicsomot. Szép lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, majd tálalásnál finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 538 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
829 kcal -
Összes Zsír
39 g -
Koleszterin
377 mg -
Szénhidrát
56,3 g -
Cukor
6,6 g -
Fehérje
60,8 g