Ananászos pite recept
2012-06-18- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:25 p
Ez az egyik olyan receptem, amit már számtalan korosztály kóstolt számos alkalommal és mindenkinek nagyon tetszett. Fogalmam sincs miért, talán azért, mert elég egyszerű és nagyon finom is egyben.
Ezeket szerezd be:
- 125 g vaj
- 100 g cukor
- 150 g liszt
- 150 g zabpehely
- 1 tk sütőpor
- A töltelék:
- 1 tojás
- 200 ml tejszín
- 100 g cukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1 közepes ananász
1. Lépés
Keverjük össze a tészta hozzávalókat egy robotgépben. Tegyünk bele mindent és jól dolgozzunk össze mindent egészen addig, ameddig a tészta egybe nem áll.
2. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát a sütőformánk nagyságúra, majd nyomkodjuk bele a sütőformánkba, és tegyük a hűtőbe 30 percre. Ezután tegyük sütőbe és süssük 200 °C-on 10-15 percig. Vegyük ki a sütőből, és csökkentsük a hőmérsékletet 175 ° C-ra.
3. Lépés
Verjük fel a tojást és cukrot egészen a könnyűre és puhára. Hajtsuk bele a többi töltelék hozzávalót és öntsük a pitetésztára a tölteléket. Süssük tovább alacsonyabb hőmérsékleten 175 ° C-on 25-30 percig.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 437 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
856 kcal -
Összes zsír
56,2 g -
Szénhidrát
81,1 g -
Fehérje
17,2 g