Ananászos pite recept

2012-06-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:25 p

Ez az egyik olyan receptem, amit már számtalan korosztály kóstolt számos alkalommal és mindenkinek nagyon tetszett. Fogalmam sincs miért, talán azért, mert elég egyszerű és nagyon finom is egyben.

Ezeket szerezd be:

  • 125 g vaj
  • 100 g cukor
  • 150 g liszt
  • 150 g zabpehely
  • 1 tk sütőpor
  • A töltelék:
  • 1 tojás
  • 200 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 közepes ananász

1. Lépés

Keverjük össze a tészta hozzávalókat egy robotgépben. Tegyünk bele mindent és jól dolgozzunk össze mindent egészen addig, ameddig a tészta egybe nem áll.

2. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát a sütőformánk nagyságúra, majd nyomkodjuk bele a sütőformánkba, és tegyük a hűtőbe 30 percre. Ezután tegyük sütőbe és süssük 200 °C-on 10-15 percig. Vegyük ki a sütőből, és csökkentsük a hőmérsékletet 175 ° C-ra.

3. Lépés

Verjük fel a tojást és cukrot egészen a könnyűre és puhára. Hajtsuk bele a többi töltelék hozzávalót és öntsük a pitetésztára a tölteléket. Süssük tovább alacsonyabb hőmérsékleten 175 ° C-on 25-30 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 437 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    856 kcal
  • Összes zsír

    56,2 g
  • Szénhidrát

    81,1 g
  • Fehérje

    17,2 g