Karamellás-sajttortás poharas desszert

2015-07-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy finom poharas desszert karamellával, roppanós keksszel és finom krémmel.

Ezeket szerezd be:

  • 100g amaretti keksz
  • 400g krémsajt
  • 50g porcukor
  • ¼ teáskanál vanília-kivonat
  • 100 g dió
  • 6 evőkanál karamellöntet

1. Lépés

A kekszet törjük össze egy mozsárban, nem kell nagyon finomra, csak éppen hogy kisebb nagyobb darabokat kapjunk. Osszuk a kekszeket négy mutatós pohárba.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliával, majd adjunk hozzá 4 evőkanál karamellszószt. Keverjük simára. Óvatosan kanalazzuk át a kekszek tetejére és simítsuk el a tetejét.

3. Lépés

A sajtos krém tetejére csurgassunk egy kis karamellszószt, és szórjuk meg dióval. Ha gondoljuk, a diót meg is pörkölhetjük egy kicsit, úgy még finomabb lesz! Tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 405 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    462 kcal
  • Zsír

    33.2g
  • Szénhidrát

    31.3g
  • Fehérje

    9.2g
  • 0.8g
  • Cukor

    30.9g