Csokoládétorta Gizitől
2015-01-23- Típus: Csokoládétorta
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta.
Ezeket szerezd be:
- 15 db babapiskóta
- 8 dkg margarin
- 1 tábla csokoládé (40 %-os kakaótartalmú)
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl Hulala (v. tejszín)
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
1. Lépés
A babapiskótát összemorzsolni, majd hozzáadni a felolvasztott margarint, és jól összekeverni (ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet önteni hozzá, de az nem biztos hogy kell).
2. Lépés
A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a morzsalékos piskótát. Kézzel belelapogatni úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe tenni.
3. Lépés
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverni. A csokoládét gőz fölött felolvasztani, kihűteni annyira hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverni.
4. Lépés
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverni.
A hűtőből kivenni a piskótás alapot, majd lehúzni róla a sütőpapírt, és visszahelyezni a formába.
5. Lépés
Beletölteni a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítani, majd csokoládéforgáccsal megszórni.
Legalább egy órára a hűtőbe pihentetni, majd ízlés szerint felszeletni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 937 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
548 kcal -
Zsír
31.8g -
Szénhidrát
56.4g -
Fehérje
9.3g -
Koleszterin
33mg -
Cukor
22.7g