Csokoládétorta Gizitől

2015-01-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető torta.

Ezeket szerezd be:

  • 15 db babapiskóta
  • 8 dkg margarin
  • 1 tábla csokoládé (40 %-os kakaótartalmú)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. tejszín)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)

1. Lépés

A babapiskótát összemorzsolni, majd hozzáadni a felolvasztott margarint, és jól összekeverni (ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet önteni hozzá, de az nem biztos hogy kell).

2. Lépés

A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a morzsalékos piskótát. Kézzel belelapogatni úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe tenni.

3. Lépés

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverni. A csokoládét gőz fölött felolvasztani, kihűteni annyira hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverni.

4. Lépés

A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverni.
A hűtőből kivenni a piskótás alapot, majd lehúzni róla a sütőpapírt, és visszahelyezni a formába.

5. Lépés

Beletölteni a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítani, majd csokoládéforgáccsal megszórni.
Legalább egy órára a hűtőbe pihentetni, majd ízlés szerint felszeletni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 937 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Csokis körtetorta liszt nélkül

  • Isteni csokitorta gyümölcsökkel

  • Tejszínes csokitorta diólisztből

  • Étcsokis-narancsos torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    548 kcal
  • Zsír

    31.8g
  • Szénhidrát

    56.4g
  • Fehérje

    9.3g
  • Koleszterin

    33mg
  • Cukor

    22.7g