Almás palacsinta

2012-10-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezt a receptet elég gyakran készítem, mert a párom egyik kedvence. Ha pedig alma is van benne, akkor minden mennyiségben jöhet.

Ezeket szerezd be:

  • 3 csésze liszt
  • 1 l tej
  • 2 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 pohár szénsavas víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tk fahéj
  • 4-5 hámozott alma

1. lépés

A tésztába valókat összekeverjük, alakítsuk úgy, hogy egy kicsit vastagabb tészta legyen, mint a hagyományos palacsinta. Reszeljük le az almát, keverjük össze a citromlével, héjjal, a fahéjjal, vaníliás cukorral és dióval, majd a felét tegyük bele a palacsintatésztába, a másik felét meghagyjuk tölteléknek.

2. lépés

Ezután nem kell  mást tennünk, mint szépen serpenyőben kisütni a palacsintákat. Tálaláskor töltsük meg a töltelékkel, hajtogassuk össze, majd tálaljuk fahéjas cukorral megszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

3,029 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    688 kcal
  • Zsír

    19.8g
  • Szénhidrát

    106.7g
  • Fehérje

    22.3g

Kommentek

  • valaki

    nagyon finom!!!!!!!!!!!