Almás palacsinta
2012-10-21- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezt a receptet elég gyakran készítem, mert a párom egyik kedvence. Ha pedig alma is van benne, akkor minden mennyiségben jöhet.
Ezeket szerezd be:
- 3 csésze liszt
- 1 l tej
- 2 csipet só
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 pohár szénsavas víz
- 2 evőkanál olaj
- 5 evőkanál darált dió
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk fahéj
- 4-5 hámozott alma
1. lépés
A tésztába valókat összekeverjük, alakítsuk úgy, hogy egy kicsit vastagabb tészta legyen, mint a hagyományos palacsinta. Reszeljük le az almát, keverjük össze a citromlével, héjjal, a fahéjjal, vaníliás cukorral és dióval, majd a felét tegyük bele a palacsintatésztába, a másik felét meghagyjuk tölteléknek.
2. lépés
Ezután nem kell mást tennünk, mint szépen serpenyőben kisütni a palacsintákat. Tálaláskor töltsük meg a töltelékkel, hajtogassuk össze, majd tálaljuk fahéjas cukorral megszórva.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
5 119 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
688 kcal -
Zsír
19.8g -
Szénhidrát
106.7g -
Fehérje
22.3g