Csavaros almás-túrós pite
2013-01-02- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
A következő almás pite nagyon hasonlít a többire, viszont most csavarunk rajta egyet, szó szerint. :)
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 450 g liszt
- 300 ml tejföl
- 3 tojás
- 3 evőkanál növényi olaj
- Túrós töltelék:
- 250 g krémtúró
- 250 g túró
- 100 g cukor
- 1 teáskanál vanília
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- Almás töltelék:
- 4-5 alma
- 60 g cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- citromlé
- Kenéshez:
- 4 evőkanál olvasztott vaj
1. Lépés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, gyúrjuk rugalmas tésztát belőle, majd hagyjuk hűtőben hűlni egy órát. Közben keverjük össze egy villával a túrót, a cukorral és a vaníliával, majd fokozatosan adjuk hozzá a pudingport.
2. Lépés
Hámozzuk meg az almákat, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, keverjük össze egy fél citrom levével, fahéjjal, cukorral ízesítsük, majd keverjük össze. Helyezzük a tésztát lisztezett felületre, és vágjuk egyenlő 8 db részre. Mindegyiket nyújtsuk ki lisztezett felületen, hosszú cső alakúra, majd töltsük meg mindegyik közepét a töltelékkel. Folytassuk így 4 almás, és 4 túrós tésztát létrehozva.
3. Lépés
A tésztákat tekerjük fel kígyókká, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt, kör alakú formának a közepére, úgy hogy felcsavarjuk a közepétől indulva. Folytassuk ezt a csigaformát a többi tésztával is. Végül a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben (200°C) 20 percig süssük.
Tipp: A túrós töltelékbe igény szerint mazsolát is tehetünk, illetve alma helyett készíthetjük körtéből is.
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
7 079 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
773 kcal -
Zsír
27.4g -
Szénhidrát
114.1g -
Fehérje
19.4g