Ananászos és banános palacsinta
2016-03-15- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ennek az amerikai stílusú palacsintának sokkal könnyebb az elkészítése, mint a hagyományos magyar fajtának.
Ezeket szerezd be:
- 100g ananász
- 1 banán
- 100g liszt
- 1 sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál muscovado cukor
- 1 tojás
- 100 ml tej
- olaj
1. lépés
Kis kockákra vágjuk fel az ananászt, szeleteljük fel a banánt. Tegyük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a cukrot egy tálba, és alaposan keverjük össze.
2. lépés
Keverjük hozzá a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Keverje hozzá az ananászt és a banánt. Melegítsük egy kevés olajat egy teflon serpenyőben, és kanalazzunk egy keveset a tésztából a serpenyő közepére.
3. lépés
Amikor buborékozni kezd a tészta, várjuk fél percet, majd fordítsuk meg. Tálaláskor kis juharsziruppal, karamellel leöntjük.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 703 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
230 kcal -
Zsír
6g -
Fehérje
6g -
Szénhidrát
42g -
Cukor
11g -
Só
0.7g