Navarrai zöldborsó recept

2013-05-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ezt a spanyol receptet finom húsok mellé szoktam készíteni, de magában is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Zöldborsó
  • 4 db Tojás
  • 4 kiskanál Ecet
  • 2 dl Fehérbor
  • 0,5 dl Olaj
  • Bors

1. lépés

A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, a tojást pedig keményre. A borsót leszűrjük, a tojást pedig megpucoljuk és szeletekre vágjuk.

2. lépés

Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a zöldborsót kicsit átforgatjuk benne. Fehérborral felöntjük és addig kevergetjük, amíg a bor el nem fő. Ha kész, akkor lekapcsoljuk.

3. lépés

Az ecetet és az olajat habverővel felverjük, majd borssal és sóval ízesítjük. A tányér aljába tesszük a tojáskarikákat, erre ráöntjük a zöldborsót, majd meglocsoljuk a tetejét a mártással.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 695 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    412 kcal
  • Összes Zsír

    16,9 g
  • Koleszterin

    164 mg
  • Szénhidrát

    38,5 g
  • Cukor

    14,9 g
  • Fehérje

    19,2 g