Almalekvár recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha van a kertben almafa és sok termést hozott, nem muszáj csak hagyományos almás süteményeket készíteni, például el is tehetjük lekvárnak.

Ezeket szerezd be:

  • 5 kg alma
  • 1 kg kristálycukor
  • 2 citrom leve és héja
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szegfűszeg

Recept elkészítése

1. Az almákat alaposan mossuk meg, hámozzuk, vegyük a csumáját és a magokat, majd vágjuk fel őket kis kockákra. A kockákat, kevés forralt vízbe dobjuk, majd újraforrásig főzzük őket. Nem tovább!

2. A kockákat tegyük egy konyhai turmixgépbe vagy pépesítő gépbe, szórjuk rá a cukrot, a fűszereket, a citrom héját és levét, keverjünk rajta pár fordulatot, majd szedjük át egy főzőedénybe. Időközben kóstoljuk, ha kell szánk íze szerint citrommal és cukorral ízesítsük. Egy percig forraljuk, majd kis üvegekbe töltjük. Nedves dunsztban gőzöljük.

Nem csak kenyéren finom, de ugyanúgy használhatjuk süteményekbe, pitékbe.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 12
Értékeld a receptet!

12 személy értékelt

10 883 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Bodzás-fehér csokis málnalekvár

  • Lekvár bogyós gyümölcsből

  • Szőlő-körte dzsem

  • Rebarbara lekvár

  • Fahéjas szilvalekvár

Kommentek