Áfonyás panna cotta
2012-12-05- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az ünnepi asztalt mi tehetné szebbé, mint egy hangulatos desszert, ami megy a dekorációhoz? Ha fehér vagy lila színekben gondolkodunk, akkor ez a finomság mindenképpen kerüljön asztalra.
Ezeket szerezd be:
- Áfonyás zseléhez:
- 750 g áfonya
- 60 g cukor
- 200 ml víz
- 1 citrom vagy lime leve és héja
- 2 teáskanál fahéj
- 20 g por állagú zselatin vagy zselé fix
- Tejszínes zseléhez:
- 1 l tejszín
- 150 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 20 g por állagú zselatin vagy zselé fix
1. lépés
Először az áfonyás zselét készítjük el.
Helyezzük az áfonyát egy lábasba. Adjuk hozzá a citrom vagy lime levét és héját, a cukrot, vizet és a fahéjat. Főzzük kis lángon, amíg a „szósz” forrni kezd. Amíg a szósz fő, addig a poros zselatint oldjuk fel egy kis vízben és várjuk meg, amíg összeugrik. Keverjük hozzá a zselét az áfonyához, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, tegyük félre. Amikor nagyjából kihűlt, merjük mutatós pudingos poharakba.
2. lépés
A második, tejszínes réteg elkészítése:
Egy lábasban keverjük össze a tejszínt, a fahéjat és a cukrot. Főzzük alacsony lángon, ha forrni kezd, vegyük le a tűzről. A második zselatint szintén oldjuk fel vízben, majd tegyük a tejszínes keverékhez. Keverjük kicsit, míg besűrűsödik, majd óvatosan töltsük a poharakba, hogy a két réteg ne keveredjen.
Legalább 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, utána szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 185 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
710 kcal -
Zsír
52.5g -
Szénhidrát
60.2g -
Fehérje
4.7g