Áfonyás panna cotta

2012-12-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az ünnepi asztalt mi tehetné szebbé, mint egy hangulatos desszert, ami megy a dekorációhoz? Ha fehér vagy lila színekben gondolkodunk, akkor ez a finomság mindenképpen kerüljön asztalra.

Ezeket szerezd be:

  • Áfonyás zseléhez:
  • 750 g áfonya
  • 60 g cukor
  • 200 ml víz
  • 1 citrom vagy lime leve és héja
  • 2 teáskanál fahéj
  • 20 g por állagú zselatin vagy zselé fix
  • Tejszínes zseléhez:
  • 1 l tejszín
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 20 g por állagú zselatin vagy zselé fix

1. lépés

Először az áfonyás zselét készítjük el.

Helyezzük az áfonyát egy lábasba. Adjuk hozzá a citrom vagy lime levét és héját, a cukrot, vizet és a fahéjat. Főzzük kis lángon, amíg a „szósz” forrni kezd. Amíg a szósz fő, addig a poros zselatint oldjuk fel egy kis vízben és várjuk meg, amíg összeugrik. Keverjük hozzá a zselét az áfonyához, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, tegyük félre. Amikor nagyjából kihűlt, merjük mutatós pudingos poharakba.

2. lépés

A második, tejszínes réteg elkészítése:

Egy lábasban keverjük össze a tejszínt, a fahéjat és a cukrot. Főzzük alacsony lángon, ha forrni kezd, vegyük le a tűzről. A második zselatint szintén oldjuk fel vízben, majd tegyük a tejszínes keverékhez. Keverjük kicsit, míg besűrűsödik, majd óvatosan töltsük a poharakba, hogy a két réteg ne keveredjen.

Legalább 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, utána szolgáljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 185 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    710 kcal
  • Zsír

    52.5g
  • Szénhidrát

    60.2g
  • Fehérje

    4.7g