Szilvás papucs
2013-10-26- Típus: Leveles és kelt tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Kolléganőmtől kaptam a receptet, és ki is próbáltam.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg töpörtyű darálva
- 2 dkg élesztő
- 2 db tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1.5 dkg só
- szilvalekvár
1. lépés
Az élesztő felfuttatjuk fél dl langyos, cukros vízben.. A hozzávalókat összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.
2. lépés
Az elkészített tésztát 1 óráig kelesztjük, utána kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságú téglalappá.
Egy késsel, vagy derelyevágóval kb. 8×8 cm nagyságú téglalapokat vágunk belőle.
3. lépés
A tésztadarabok közepét megkenjük szilvalekvárral, majd összeragasztjuk a két szélüket, és tojással megkenjük a papucsokat. 200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük pirosra.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 720 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
452 kcal -
Zsir
13.7g -
Szénhidrát
69.8g -
Fehérje
11.7g