Kovászos uborka kefirrel és mentával
2014-03-26- Típus: Zöldséges hideg italok
- Nemzetiség: Iráni
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
A nyári nagy kánikulában jól esik egy jól behűtött leves, ital. Ki-ki döntse el, hogy miként fogyasztja.
Ezeket szerezd be:
- 2 db kovászos uborka (levével)
- 5 db mentalevél
- 1 dl kaukázusi kefir
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A hűtőből kivett uborkát beleszeletelem egy pohárba, teszek rá összetépett mentaleveleket, félig felöntöm uborka lével, fűszerezem, majd öntök rá kefirt.
2. Lépés
Visszateszem a hűtőbe, hogy ízek összeérjenek.
3. Lépés
Fogyasztáskor díszítem egy virágzó mentalevélszárral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 438 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
166 kcal -
Zsír
4,6 g -
Koleszterin
13 mg -
Szénhidrát
29,4 g -
Cukor
5,1 g -
Fehérje
7,1 g