Kovászos uborka kefirrel és mentával

2014-03-26
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

A nyári nagy kánikulában jól esik egy jól behűtött leves, ital. Ki-ki döntse el, hogy miként fogyasztja.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kovászos uborka (levével)
  • 5 db mentalevél
  • 1 dl kaukázusi kefir
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A hűtőből kivett uborkát beleszeletelem egy pohárba, teszek rá összetépett mentaleveleket, félig felöntöm uborka lével, fűszerezem, majd öntök rá kefirt.

2. Lépés

Visszateszem a hűtőbe, hogy ízek összeérjenek.

3. Lépés

Fogyasztáskor díszítem egy virágzó mentalevélszárral.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 438 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Céklás turmix

  • Sárgarépás hűsítő

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    166 kcal
  • Zsír

    4,6 g
  • Koleszterin

    13 mg
  • Szénhidrát

    29,4 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    7,1 g