Zserbó tallér
2013-11-03- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ági ezúttal is egy újdonsággal lepett meg minket.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 10 dkg zsír
- 10 dkg vaj
- fél citrom reszelt héja
- A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió + porcukor
- baracklekvár
- A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
1. lépés
Összedolgozzuk a tésztához a sütőporos lisztet a zsírral, a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 db tojással és fél citrom reszelt héjával.
Kinyújtjuk a tésztát, és az alsó kört közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk.
2. lépés
Amikor kiszaggattuk, megtöltjük úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot. Előmelegített sütőben megsütjük.
3. lépés
A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, majd rákenjük a kisült, már kissé kihűlt tallérokra.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 578 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
737 kcal -
Zsir
45.4g -
Szénhidrát
73.9g -
Fehérje
10.8g