Zserbó tallér

2013-11-03
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ági ezúttal is egy újdonsággal lepett meg minket.

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg vaj
  • fél citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió + porcukor
  • baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín

1. lépés

Összedolgozzuk a tésztához a sütőporos lisztet a zsírral, a vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 db tojással és fél citrom reszelt héjával.
Kinyújtjuk a tésztát, és az alsó kört közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk.

2. lépés

Amikor kiszaggattuk, megtöltjük úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot. Előmelegített sütőben megsütjük.

3. lépés

A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, majd rákenjük a kisült, már kissé kihűlt tallérokra.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,058 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

  • Mogyoróvajas kekszek

  • Zabpelyhes keksz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    737 kcal
  • Zsir

    45.4g
  • Szénhidrát

    73.9g
  • Fehérje

    10.8g