Zöldséggel és túróval töltött tök

2012-09-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Itthon szeretjük a tököt. Egyszer éppen készítettük elő a tököt a sütésre, amikor eszünkbe jutott, hogy mi lenne akkor, ha kicsit felturbóznánk. Mondanom se kell, hogy jól sikerült.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Tök
  • 1 db Sárgarépa
  • 10 dkg Karfiol
  • 10 dkg Kelbimbó
  • 10 dkg Gomba
  • 15 dkg Túró
  • Kakukkfű
  • Tejföl

1. lépés

A tököt előkészítjük. Meghámozzuk és hosszában egy határozott mozdulattal kettévágjuk, majd a magjait eltüntetjük. Ha ezzel kész vagyunk, akkor a többi zöldséggel folytatjuk. A kelbimbót megmossuk, a karfiolt rózsáira szétszedjük, a sárgarépát karikákra, a gombákat pedig szeletekre vágjuk.

2. lépés

A zöldségeket (tök kivételével) sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ezután a szétnyomkodott, áttört túrót hozzáadjuk a zöldségekhez. Ízlés szerint kakukkfűvel és sóval fűszerezzük, majd jól összekeverjük az egészet.

3. lépés

Ha kész a töltelékünk, akkor szépen belenyomkodjuk a tökbe, majd behelyezzük a sütőbe és megsütjük. Ha már megsült, akkor daraboljuk fel a tököt és kenjük meg a tetejét hideg tejföllel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,527 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

  • Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

  • Sajtkrémmel töltött újkrumpli baconnal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    241 kcal
  • Összes Zsír

    5,3 g
  • Koleszterin

    11 mg
  • Szénhidrát

    36,4 g
  • Cukor

    13,1 g
  • Fehérje

    18,1 g