Zöldséggel és túróval töltött tök
2012-09-07- Típus: Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Itthon szeretjük a tököt. Egyszer éppen készítettük elő a tököt a sütésre, amikor eszünkbe jutott, hogy mi lenne akkor, ha kicsit felturbóznánk. Mondanom se kell, hogy jól sikerült.
Ezeket szerezd be:
- 1 db Tök
- 1 db Sárgarépa
- 10 dkg Karfiol
- 10 dkg Kelbimbó
- 10 dkg Gomba
- 15 dkg Túró
- Kakukkfű
- Só
- Tejföl
1. lépés
A tököt előkészítjük. Meghámozzuk és hosszában egy határozott mozdulattal kettévágjuk, majd a magjait eltüntetjük. Ha ezzel kész vagyunk, akkor a többi zöldséggel folytatjuk. A kelbimbót megmossuk, a karfiolt rózsáira szétszedjük, a sárgarépát karikákra, a gombákat pedig szeletekre vágjuk.
2. lépés
A zöldségeket (tök kivételével) sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ezután a szétnyomkodott, áttört túrót hozzáadjuk a zöldségekhez. Ízlés szerint kakukkfűvel és sóval fűszerezzük, majd jól összekeverjük az egészet.
3. lépés
Ha kész a töltelékünk, akkor szépen belenyomkodjuk a tökbe, majd behelyezzük a sütőbe és megsütjük. Ha már megsült, akkor daraboljuk fel a tököt és kenjük meg a tetejét hideg tejföllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 438 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
241 kcal -
Összes Zsír
5,3 g -
Koleszterin
11 mg -
Szénhidrát
36,4 g -
Cukor
13,1 g -
Fehérje
18,1 g