Grízes-citromos sütemény
2013-01-21- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Citrom szinte mindig van itthon, ezért nincs is jobb, mint a maradék hozzávalókból összeütni egy finom süteményt. A receptet köszönjük Moncsynak!
Ezeket szerezd be:
- 500 g gríz
- 5 egész citrom
- 12,5 dkg vaj
- 50 dkg joghurt
- 4 db tojás
- 300 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 evőkanál kókuszreszelék
- 1 tk fahéj
- 1 teáskanál vaj a kenéshez
1. lépés
Egy közepes sütőformát kivajazunk, az alját kevés grízzel megszórjuk. A maradék vajat felolvasztjuk, majd mikor kihűlt 2 citrom héját lereszelünk, 5 citrom levét kifacsarunk, ezeket hozzákeverjük.
2. lépés
A joghurtot a tojásokkal, 10 dkg cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral összekevert gríz kerül bele, végül alaposan ismét összekeverjük.
3. lépés
Beleöntjük a formába, és 180°C-on, 45 percig sütjük, míg szép arany színű lesz. Nem árt ellenőrizni tűpróbával. Közben 2 dl citromlevet 2 dl vízzel és 20 dkg cukorral egy lábasban felfőzünk, és 5 percig fedő nélkül forraljuk. Langyosra hűtjük, majd a megsült, még forró süteményre azonnal ráöntjük.
4. lépés
A süteményt hagyjuk lehűlni, majd felkockázzuk, kókuszreszelékkel megszórva, citromcikkekkel vagy reszelt citromhéjjal tálaljuk.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
12 015 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
727 kcal -
Zsír
22.5g -
Szénhidrát
119.1g -
Fehérje
15.8g