Zellerkrémleves
2012-07-05- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Szeretem a krémleveseket, mert laktatóak tudtak lenni. A zellerkrémleves is ilyen.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagy fej Zeller
- 1 csokor Újhagyma
- 2 leveskocka
- 2 dl Tejszín
- Só
- Bors
- Tárkony
- 2 evőkanál Olaj
1. lépés
Kezdésnek kevés olajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát, majd mellétesszük a 1-1,5 cm-re felvágott zellert is. Hagyjuk őket egy kicsit pirulni és közben ízlésünk szerint sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük.
2. lépés
Ha a fenti ponttal végeztünk, az egészet felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk 2 leveskockát, majd a zellert puhára főzzük benne.
3. lépés
Ahogy a zeller megpuhult, akkor egy botmixer segítségével felpürésítjük és 2 dl tejszínt adunk hozzá. Óvatosan melegítjük tovább, de ne hagyjuk felforrni. Fűszerezni utólag is tudunk, ha mondjuk nem találtuk el.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 757 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
122 kcal -
Összes Zsír
9,6 g -
Koleszterin
8 mg -
Szénhidrát
8 g -
Cukor
3,8 g -
Fehérje
2,2 g