Zellerkrémleves

2012-07-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Szeretem a krémleveseket, mert laktatóak tudtak lenni. A zellerkrémleves is ilyen.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy fej Zeller
  • 1 csokor Újhagyma
  • 2 leveskocka
  • 2 dl Tejszín
  • Bors
  • Tárkony
  • 2 evőkanál Olaj

1. lépés

Kezdésnek kevés olajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát, majd mellétesszük a 1-1,5 cm-re felvágott zellert is. Hagyjuk őket egy kicsit pirulni és közben ízlésünk szerint sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük.

2. lépés

Ha a fenti ponttal végeztünk, az egészet felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk 2 leveskockát, majd a zellert puhára főzzük benne.

3. lépés

Ahogy a zeller megpuhult, akkor egy botmixer segítségével felpürésítjük és 2 dl tejszínt adunk hozzá. Óvatosan melegítjük tovább, de ne hagyjuk felforrni. Fűszerezni utólag is tudunk, ha mondjuk nem találtuk el.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 806 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    122 kcal
  • Összes Zsír

    9,6 g
  • Koleszterin

    8 mg
  • Szénhidrát

    8 g
  • Cukor

    3,8 g
  • Fehérje

    2,2 g