Alföldi lebbencs

2012-06-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Magyarországi viszonylatban alföldi gyerek vagyok, ezért nem kérdéses, hogy bemutatom nektek az alföldi lebbencs receptet. Igazából ez krumplis tészta, de másképp kell elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Lebbencstészta
  • 40 dkg Krumpli
  • 1 Vöröshagyma
  • 3 evőkanál Olaj
  • 2 kiskanál Pirospaprika

1. lépés

Előkapunk egy edényt, amiben felforrósítjuk az olajat, majd a lebbencstésztát megpirítjuk rajta. Addig pirítsuk, míg zsemleszínű nem lesz. Menet közben adjuk hozzá a kis kockákra vágott vöröshagymánkat, pirospaprikával fűszerezzük meg és öntsük fel kétszer annyi vízzel (de ne essetek túlzásba!).

2. lépés

A nyers krumplit felszeleteljük vagy felkockázzuk és a tészta mellé tesszük, megsózzuk és lassú tűzön addig főzzük, míg a krumpli puha nem lesz. Ha már úgy látjuk, hogy elértük a célunkat, levesszük a tűzről, hogy tészta felszívja a levet. Savanyúsággal tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 595 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű krumplis tészta

  • Vörösboros baconös krumplis tészta csalamádéval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    467 kcal
  • Összes Zsír

    12,6 g
  • Koleszterin

    73 mg
  • Szénhidrát

    74,9 g
  • Cukor

    2 g
  • Fehérje

    13,7 g