Alföldi lebbencs
2012-06-06- Típus: Krumplis tészta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Magyarországi viszonylatban alföldi gyerek vagyok, ezért nem kérdéses, hogy bemutatom nektek az alföldi lebbencs receptet. Igazából ez krumplis tészta, de másképp kell elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Lebbencstészta
- 40 dkg Krumpli
- 1 Vöröshagyma
- 3 evőkanál Olaj
- 2 kiskanál Pirospaprika
- Só
1. lépés
Előkapunk egy edényt, amiben felforrósítjuk az olajat, majd a lebbencstésztát megpirítjuk rajta. Addig pirítsuk, míg zsemleszínű nem lesz. Menet közben adjuk hozzá a kis kockákra vágott vöröshagymánkat, pirospaprikával fűszerezzük meg és öntsük fel kétszer annyi vízzel (de ne essetek túlzásba!).
2. lépés
A nyers krumplit felszeleteljük vagy felkockázzuk és a tészta mellé tesszük, megsózzuk és lassú tűzön addig főzzük, míg a krumpli puha nem lesz. Ha már úgy látjuk, hogy elértük a célunkat, levesszük a tűzről, hogy tészta felszívja a levet. Savanyúsággal tálaljuk.
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
5 595 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
467 kcal -
Összes Zsír
12,6 g -
Koleszterin
73 mg -
Szénhidrát
74,9 g -
Cukor
2 g -
Fehérje
13,7 g