Vegyes zöldség kölessel

2012-10-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A bioboltokban és a nagyobb üzletekben található kölesgolyót valamint a zöldségeket összedobtuk és egy nagyon finom saláta jött ki.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Zöldborsó
  • 10 dkg Brokkoli
  • 10 dkg Gomba
  • 10 dkg Karfiol
  • 1 db Zöldpaprika
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Olívaolaj
  • 10 dkg extrudált Kölesgolyó
  • Fél csokor Petrezselyemzöld
  • Csipetnyi tengeri Só

1. lépés

A brokkolit és a karfiolt rózsáira szétszedjük, majd a borsóval együtt megpároljuk őket. Egy másik edényben megpároljuk a felszeletelt vöröshagymát, gombát és a zöldpaprikát. Egy picit még piríthatjuk is, ha úgy szeretjük.

2. lépés

A hagymás paprikás gombás alaphoz hozzákeverjük a kölesgolyókat, felöntjük körülbelül 1,5 dl vízzel, megsózzuk és közepes lángon fedő alatt puhára főzzük.

3. lépés

Ahogy a 2. ponttal kész vagyunk, az alaphoz belekeverjük a megpárolt zöldségeket. A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 307 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    346 kcal
  • Összes Zsír

    9,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    55,7 g
  • Cukor

    9,5 g
  • Fehérje

    13,4 g