Túrós rétes

2013-03-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A rétesek közül az almás mellett a túrós a kedvencem. Imádom a finom citromos tölteléket.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db réteslap
  • 1 dl tejföl
  • olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Az egyik réteslapot terítsük ki egy konyharuhára. A tejfölben keverjük el a vaníliás cukrot, majd a kiterített réteslapot megkenjük vele, s ráhelyezzünk a második lapot.

2. lépés

A második lapnak a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal. Gyorsan készítsük el a tölteléket: A túrót egy villával áttörjük, majd sorban jöhetnek a hozzávalói. Én szoktam hozzákeverni mazsolát is, de aki nincs oda érte, az el is hagyhatja. A réteslapot kenjük meg a töltelékkel.

3. lépés

A réteslapok szélét hajtsuk egy kicsit vissza, majd tekerjük fel. A rétesek tetejét kenjük meg tojással, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alja is és a teteje is szépen megsül.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

9 672 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ezerízű rétes

  • Háromízű palacsintás rétes

  • Tökös, mákos, meggyes rétes

  • Körtés-bodzás rétes

  • Túrós, mazsolás rétes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    396 kcal
  • Zsír

    27.2g
  • Szénhidrát

    25.1g
  • Fehérje

    14.6g

Kommentek