Túrós rétes
2013-03-30- Típus: Rétesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A rétesek közül az almás mellett a túrós a kedvencem. Imádom a finom citromos tölteléket.
Ezeket szerezd be:
- 2 db réteslap
- 1 dl tejföl
- olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 3 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 5 dkg mazsola (elhagyható)
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Az egyik réteslapot terítsük ki egy konyharuhára. A tejfölben keverjük el a vaníliás cukrot, majd a kiterített réteslapot megkenjük vele, s ráhelyezzünk a második lapot.
2. lépés
A második lapnak a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal. Gyorsan készítsük el a tölteléket: A túrót egy villával áttörjük, majd sorban jöhetnek a hozzávalói. Én szoktam hozzákeverni mazsolát is, de aki nincs oda érte, az el is hagyhatja. A réteslapot kenjük meg a töltelékkel.
3. lépés
A réteslapok szélét hajtsuk egy kicsit vissza, majd tekerjük fel. A rétesek tetejét kenjük meg tojással, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alja is és a teteje is szépen megsül.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
9 672 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
396 kcal -
Zsír
27.2g -
Szénhidrát
25.1g -
Fehérje
14.6g