Lecsó recept

2012-06-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha tudnátok, hogy én mennyire szeretem a lecsót?! Bármikor és bármennyit! Jó csípősen, jó sok fehér kenyérrel! Úgy az igazi! Most megosztok veletek egy lecsós variációt.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Parasztkolbász
  • 12 dkg Füstölt szalonna
  • 5 db Paprika
  • 3 db Paradicsom
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Olaj

1. lépés

A kolbászt és a szalonnát felszeleteljük, a hagymát kis kockákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk és azt is felvágjuk.

2. lépés

Előkapunk egy lábast, beletesszük elsőnek a szalonnát, amit zsírjára sütünk. Adhatunk hozzá pluszba egy kis olajat is. Ezután jön rá a hagyma, amit üvegesre pirítunk. Ha a hagymánk is megpirult, levesszük a tűzről az edényt, sóval, borssal, pirospaprikával, tört fokhagymával megfűszerezzük. Paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk, jól átkeverjük és közepes lángon fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsom sok levet fog ereszteni, de ha úgy látjuk, hogy kevés lesz, öntsünk bele nyugodtan egy kis vizet.

3. lépés

Ha elértük a céljainkat, és látjuk, hogy jó, akkor utolsó lépésként, beletesszük a kolbászt és még kb. 5 percig pároljuk. Ha tojásosan szeretjük, akkor dobhatunk rá párat.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 542 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    456 kcal
  • Összes Zsír

    33,9 g
  • Koleszterin

    75 mg
  • Szénhidrát

    15,3 g
  • Cukor

    7,2 g
  • Fehérje

    23,3 g