Almás rétes
2012-10-06- Típus: Rétesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Párom kedvence az almás rétes, ezért gyakran készítem neki.
Ezeket szerezd be:
- 4 db réteslap
- 6-8 db alma
- 2 vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- olvasztott vaj
- 1 citrom leve
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Az almákat nagyobb reszelőn lereszeljük, rálocsolunk egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A tejfölben keverjük el az egyik vaníliás cukrot, majd a kiterített réteslapot megkenjük vele, majd ráhelyezzünk egy második lapot.
2. lépés
A második lapnak a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, majd simítsuk el rajta a reszelt alma felét, szórjuk meg egy kis vaníliás cukorral és fahéjjal a tetejét. A réteslapok szélét hajtsuk egy kicsit vissza, majd tekerjük fel. A másik adaggal ugyanígy járjunk el.
3. lépés
Mindkét rétes tetejét kenjük meg tojással, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 015 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
29,8 g -
Szénhidrát
44,9 g -
Fehérje
7 g