Almás rétes

2012-10-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Párom kedvence az almás rétes, ezért gyakran készítem neki.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db réteslap
  • 6-8 db alma
  • 2 vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • olvasztott vaj
  • 1 citrom leve

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Az almákat nagyobb reszelőn lereszeljük, rálocsolunk egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A tejfölben keverjük el az egyik vaníliás cukrot, majd a kiterített réteslapot megkenjük vele, majd ráhelyezzünk egy második lapot.

2. lépés

A második lapnak a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, majd simítsuk el rajta a reszelt alma felét, szórjuk meg egy kis vaníliás cukorral és fahéjjal a tetejét. A réteslapok szélét hajtsuk egy kicsit vissza, majd tekerjük fel. A másik adaggal ugyanígy járjunk el.

3. lépés

Mindkét rétes tetejét kenjük meg tojással, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 015 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ezerízű rétes

  • Háromízű palacsintás rétes

  • Tökös, mákos, meggyes rétes

  • Körtés-bodzás rétes

  • Túrós, mazsolás rétes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    29,8 g
  • Szénhidrát

    44,9 g
  • Fehérje

    7 g