Tökös, mákos, meggyes rétes

2014-01-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A mák a kedvencem, így rétesből sem maradhat ki! A tökkel pedig bőségesen gazdagíthatjuk semleges ízének köszönhetően, így igencsak kiadós lesz a rétesünk! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes főző tök
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor+ a tálaláshoz, hogy szórni tudjuk
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve és pár kanál meggylé (ha üveges de ez elhagyható)
  • 2 maroknyi mazsola
  • 1/2 üveg meggybefőtt vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy
  • kevés búzadara
  • olaj és tejföl a kenéshez
  • 12-es réteslap

1. Lépés

A tököt legyaluljuk és enyhén megsózzuk, hogy levet engedjen. A darált mákot kikeverjük a porcukorral, a citrom héjjal és levével ill. ha van a befőttlével.
Hozzáadjuk a mazsolát majd a kinyomkodott tököst is.

2. Lépés

Begyújtjuk a sütőt.

Három réteslapot nedves konyha ruhára terítünk, megkenjük olajjal és a hosszanti szélétől pár centire megszórjuk végig búzadarával vékonyan egy keskeny csíkban.

3. Lépés

Arra terítjük a mákos tököt és végig sorakoztatjuk meggyel.
A két végén szintén elhagyhatunk 1-1 cm-nyit, így nem folyik ki a töltelék.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 592 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ezerízű rétes

  • Háromízű palacsintás rétes

  • Körtés-bodzás rétes

  • Túrós, mazsolás rétes

  • Túrós rétes

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    595 kcal
  • Zsír

    21.7g
  • Szénhidrát

    91.1g
  • Fehérje

    9.4g
  • Koleszterin

    6mg
  • Cukor

    70.8g