Tökös, mákos, meggyes rétes
2014-01-04- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
A mák a kedvencem, így rétesből sem maradhat ki! A tökkel pedig bőségesen gazdagíthatjuk semleges ízének köszönhetően, így igencsak kiadós lesz a rétesünk! ;)
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes főző tök
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor+ a tálaláshoz, hogy szórni tudjuk
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve és pár kanál meggylé (ha üveges de ez elhagyható)
- 2 maroknyi mazsola
- 1/2 üveg meggybefőtt vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy
- kevés búzadara
- olaj és tejföl a kenéshez
- 12-es réteslap
1. Lépés
A tököt legyaluljuk és enyhén megsózzuk, hogy levet engedjen. A darált mákot kikeverjük a porcukorral, a citrom héjjal és levével ill. ha van a befőttlével.
Hozzáadjuk a mazsolát majd a kinyomkodott tököst is.
2. Lépés
Begyújtjuk a sütőt.
Három réteslapot nedves konyha ruhára terítünk, megkenjük olajjal és a hosszanti szélétől pár centire megszórjuk végig búzadarával vékonyan egy keskeny csíkban.
3. Lépés
Arra terítjük a mákos tököt és végig sorakoztatjuk meggyel.
A két végén szintén elhagyhatunk 1-1 cm-nyit, így nem folyik ki a töltelék.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 733 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
595 kcal -
Zsír
21.7g -
Szénhidrát
91.1g -
Fehérje
9.4g -
Koleszterin
6mg -
Cukor
70.8g