Túrós fánk karika

2013-02-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Farsangi időszakban sok fánkot készítek. Gyors recept elengedhetetlen, hogy hamar eleget tegyek a család kívánságainak.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 450 g darált túró
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál sűrű tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 citrom leve

1. lépés

Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, szitáljuk át, hogy ne legyenek benne csomók. Készítsünk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe és tegyük hozzá a többi hozzávalót. Gyúrjuk  jól meg a sima tésztát kézzel, lisztezett felületen.

2. lépés

Ezután a tésztát nyújtsuk ki olyan 3-4 mm vastagságúra, majd két pohár (egy kisebb és egy nagyobb) segítségével szaggassuk gyűrű formára.

3. lépés

Melegítsünk fel olajat, és süssük meg a fánkok mindkét oldalát. Ha aranybarnára sültek, papírtörlőre rakjuk és a felesleges olajat letöröljük róla. 

Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral, de lekvárt is tehetünk rá.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 502 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    471 kcal
  • Zsír

    10.2g
  • Szénhidrát

    73.6g
  • Fehérje

    20g