Tőkehal zöldborsóval és spárgával

2013-08-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A tőkehalat most spárgával és zöldborsóval kevertem. Mindenki jól lakott.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet Tőkehal
  • 20 dkg Zöldborsó
  • 10 db Spárga
  • 1 db Kaliforniai paprika
  • 1 db Csípős paprika
  • 1 db Citrom
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • Liszt
  • Olaj
  • Ecet

1. lépés

A zöldborsót és a spárgát puhára főzzük. A tőkehalat megtisztítjuk, lisztbe beleforgatjuk és olajon kisütjük.

2. lépés

Olajon megpirítjuk a felvágott kaliforniai paprikát, csípős paprikát és a szeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót és a spárgát, majd sóval, a citrom levével, és ízlés szerint néhány csepp ecettel ízesítjük.

3. lépés

Pár percig rotyogtatjuk sűrű kevergetés mellett, majd ráöntjük a halra. Jó étvágyat kívánok! :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

748 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Tőkehal kagylóval

  • Csicseriborsós tőkehal

  • Paradicsomos tőkehal burgonyával

  • Rakott tőkehal recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    497 kcal
  • Összes Zsír

    16,4 g
  • Koleszterin

    149 mg
  • Szénhidrát

    18,6 g
  • Cukor

    5,2 g
  • Fehérje

    66,7 g