Tengeri hal langusztával

2013-09-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Langusztát külföldön ettem elsőnek. Egyszer, itthon tök véletlenül találtam az egyik hipermarket eldugott fagyasztójában. Le is csaptam rá és összedobtam ezt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Tengerihal-filé
  • 1 kg megtisztított, feldarabolt Languszta
  • 30 dkg Paradicsomszósz
  • 1-2 db Vöröshagyma
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • Olaj
  • Petrezselyem
  • Bors

1. lépés

Olajon megpirítjuk az apóra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tengerihal-filét. Lassút tűzön pároljuk, időnként kevergetve.

2. lépés

Ha már a hal félig elkészült, akkor beletesszük a karikákra vágott fokhagymát és a feldarabolt langusztát.

3. lépés

Amikor a hal már megfőtt, hozzáadjuk a paradicsomszószt és petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük. Pár percig még rotyogtatjuk, végül levesszük a tűzről.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

930 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    453 kcal
  • Összes Zsír

    13,4 g
  • Koleszterin

    420 mg
  • Szénhidrát

    12,6 g
  • Cukor

    6,5 g
  • Fehérje

    69,7 g