Toffee apple – Candy apple
2012-10-28- Típus: Gyümölcsös desszert
- Nemzetiség: Amerikai, Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Biztos sokan láttunk már amerikai Halloween-i filmekben karamellába, olvasztott cukorba mártott almát. Ez egy nagyon kedvelt recept a tengerentúlon, nagyon sokféleképpen elkészíthető, Mindegyik alapja hasonló: ragdós mázzal vonjuk be az almát, majd megforgatjuk mindenféle finomságban: cukrokban, tortadarában, tört dióban, mandulában, van, aki kókuszreszelékkel, fahéjjal szereti.
Lássuk az én receptemet.
Ezeket szerezd be:
- 225 g barna cukor
- 110 ml víz
- 25g vaj
- 6 nagyobb alma
- 6 fa nyárs
- darált dió, kókuszreszelék, tortabevonó, cukrok, miegymás szabadon
1. lépés
Készítsük elő a szép nagy almákat, lehet piros vagy zöldalma, de készíthetjük kisebbekből. A hagyományos recept szerint az almákat egészben mártjuk bele a karamellbe, de ha kedvünk tartja, akkor kis szeletekre is vághatjuk.
2. lépés
Az almákat jól mossuk meg, majd mindegyikbe szórjunk egy erősebb fa pálcikát.
Tegyük el a vizet és a cukrot egy nagy lábasban, majd lassú tűz felett olvasszuk fel. Vigyázzunk mert gyorsan leég, keverjük folyamatosan. Igény szerint tehetünk bele egy kis citromlevet, vagy vanília, esetleg mandula kivonatot. Keverjük bele a vajat.
3. lépés
Körülbelül 10 perc alatt a karamellnek finom állaga lesz, ami nem folyik annyira, de még rá fog ragadni az almákra. Mártsunk be minden almát a karamellbe, majd vagy forgassuk meg cukrokban, mandulában, dióban, kinek hogyan tetszik, vagy akár magában is isteni.
4. lépés
Tegyük félre egy sütőpapírra és várjunk, ameddig a karamell megköt rajta.
Ez az édesség nagyon tömény, gyerekeknek ne adjunk sokat belőle!
Ajánlom figyelmedbe a következő cikkeket:
Értékelések
(4.6 / 5)
16 személy értékelt
6 751 megtekintés