Toffee apple – Candy apple

2012-10-28
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Biztos sokan láttunk már amerikai Halloween-i filmekben karamellába, olvasztott cukorba mártott almát. Ez egy nagyon kedvelt recept a tengerentúlon, nagyon sokféleképpen elkészíthető, Mindegyik alapja hasonló: ragdós mázzal vonjuk be az almát, majd megforgatjuk mindenféle finomságban: cukrokban, tortadarában, tört dióban, mandulában, van, aki kókuszreszelékkel, fahéjjal szereti.

Lássuk az én receptemet.

Ezeket szerezd be:

  • 225 g barna cukor
  • 110 ml víz
  • 25g vaj
  • 6 nagyobb alma
  • 6 fa nyárs
  • darált dió, kókuszreszelék, tortabevonó, cukrok, miegymás szabadon

1. lépés

Készítsük elő a szép nagy almákat, lehet piros vagy zöldalma, de készíthetjük kisebbekből. A hagyományos recept szerint az almákat egészben mártjuk bele a karamellbe, de ha kedvünk tartja, akkor kis szeletekre is vághatjuk.

2. lépés

Az almákat jól mossuk meg, majd mindegyikbe szórjunk egy erősebb fa pálcikát.

Tegyük el a vizet és a cukrot egy nagy lábasban, majd lassú tűz felett olvasszuk fel. Vigyázzunk mert gyorsan leég, keverjük folyamatosan. Igény szerint tehetünk bele egy kis citromlevet, vagy vanília, esetleg mandula kivonatot. Keverjük bele a vajat.

3. lépés

Körülbelül 10 perc alatt a karamellnek finom állaga lesz, ami nem folyik annyira, de még rá fog ragadni az almákra. Mártsunk be minden almát a karamellbe, majd vagy forgassuk meg cukrokban, mandulában, dióban, kinek hogyan tetszik, vagy akár magában is isteni.

4. lépés

Tegyük félre egy sütőpapírra és várjunk, ameddig a karamell megköt rajta.

Ez az édesség nagyon tömény, gyerekeknek ne adjunk sokat belőle!

 

Ajánlom figyelmedbe a következő cikkeket:

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 15
Értékeld a receptet!

15 személy értékelt

3,700 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

  • Flambírozott körte vaníliafagylalttal