Teriyaki csirke recept

2012-04-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha meghalljuk a szót, hogy “teriyaki”, akkor mindannyiunknak a japán fűszeres szósszal készített csirke recept jut eszünkbe. Manga kedvelőknek kötelező!

Ezeket szerezd be:

  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 3/4 csésze mirin (édes rizsbor)
  • 4 evőkanál cukor
  • 1db gyömbér, reszelve
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1/2 csésze teriyaki szósz

Recept elkészítése

1. Keverje össze a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, és mirint egy fazékba, és forraljuk fel. Hozzáadjuk a csirkemellet, majd engedje le a hőt a lehetséges legalacsonyabb értékre és fedjük le. Pároljuk  20 percig.
2. Míg a csirke fő, pirítsuk meg a szezámmagot egy száraz serpenyőben, amíg el nem kezdenek barnulni. Szedjük egy kis tálba és tegyük félre.
3. Öntsük fel a csirkemellet a teryaki mártással, s forraljuk erőteljesen, amíg a szósz felére csökken, kb 8-10 percig. Tartsd szemmel a mártást, keverjük sokszor.
Vegyük le a tűzről a csirkemellet, majd belekeverjük a szezámmagot. Melegen rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

10 331 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés cukkinifasírt

  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Berlini sertéscsülök

  • Főtt füstölt csülök

  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

Kommentek