Teriyaki csirke recept
2012-04-14- Típus: Húsételek, Sült húsok
- Nemzetiség: Japán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha meghalljuk a szót, hogy “teriyaki”, akkor mindannyiunknak a japán fűszeres szósszal készített csirke recept jut eszünkbe. Manga kedvelőknek kötelező!
Ezeket szerezd be:
- 1/4 csésze szójaszósz
- 3/4 csésze mirin (édes rizsbor)
- 4 evőkanál cukor
- 1db gyömbér, reszelve
- 50 dkg csirkemell
- 3 evőkanál szezámmag
- 1/2 csésze teriyaki szósz
Recept elkészítése
1. Keverje össze a reszelt gyömbért, a cukrot, a szójaszószt, és mirint egy fazékba, és forraljuk fel. Hozzáadjuk a csirkemellet, majd engedje le a hőt a lehetséges legalacsonyabb értékre és fedjük le. Pároljuk 20 percig.
2. Míg a csirke fő, pirítsuk meg a szezámmagot egy száraz serpenyőben, amíg el nem kezdenek barnulni. Szedjük egy kis tálba és tegyük félre.
3. Öntsük fel a csirkemellet a teryaki mártással, s forraljuk erőteljesen, amíg a szósz felére csökken, kb 8-10 percig. Tartsd szemmel a mártást, keverjük sokszor.
Vegyük le a tűzről a csirkemellet, majd belekeverjük a szezámmagot. Melegen rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
10 331 megtekintés