Parmezános csirke tésztával

2012-09-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő receptet az olaszos beütése miatt szereti nagyon a család és egy kicsit elrugaszkodunk a szokásos spagetti-milánói-lasagne triótól egy kis paradicsomos parmezános csirke felé.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 csirkemell szeletelve
  • 3/4 csésze fűszerezett zsemlemorzsa
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 3/4 csésze mozzarella sajt
  • 1 csésze bolognai szósz (Dolmio vagy Knorr féle)
  • olaj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kenjünk ki olívaolajjal vagy sima olajjal egy tepsit. (Én inkább az olívaolaj mellett szoktam dönteni ennél a receptnél.) Keverjük össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt egy tálban. Olvasszuk fel a vajat és kenjük meg a vékony csirkeszeleteket, majd mártsuk bele a morzsa keverékbe.

2. lépés

Helyezzük a tepsibe az összes csirkét. Fújjunk egy kis olajat a húsok tetejére, és süssük a sütőben 20 percig. Fordítsuk meg a csirkét, majd süssük további 5 percig. Vegyük ki a sütőből, tegyünk 1 evőkanál bolgonai szószt (én a Dolmio félét használom) minden egyes darab csirkére és reszeljünk mozzarella sajtot a tetejére. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 5 percig, vagy amíg a sajt megolvad a tetején.

Tálaljuk spagetti tésztával és egy kis oregánóval, bazsalikommal megszórva.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

6 809 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-sajtos csirkemell káposztás burgonyával

  • Csirkecombok négysajttal

  • Sajtos brokkolis szelet

  • Csirke Caprese

  • Sajtos sült csirke

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    224,5 kcal
  • Zsír

    8,6 g
  • Fehérje

    25 g
  • Szénhidrát

    14 g