Parmezános csirke tésztával
2012-09-17- Típus: Sajtos hús receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő receptet az olaszos beütése miatt szereti nagyon a család és egy kicsit elrugaszkodunk a szokásos spagetti-milánói-lasagne triótól egy kis paradicsomos parmezános csirke felé.
Ezeket szerezd be:
- 4-6 csirkemell szeletelve
- 3/4 csésze fűszerezett zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál vaj
- 3/4 csésze mozzarella sajt
- 1 csésze bolognai szósz (Dolmio vagy Knorr féle)
- olaj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és kenjünk ki olívaolajjal vagy sima olajjal egy tepsit. (Én inkább az olívaolaj mellett szoktam dönteni ennél a receptnél.) Keverjük össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt egy tálban. Olvasszuk fel a vajat és kenjük meg a vékony csirkeszeleteket, majd mártsuk bele a morzsa keverékbe.
2. lépés
Helyezzük a tepsibe az összes csirkét. Fújjunk egy kis olajat a húsok tetejére, és süssük a sütőben 20 percig. Fordítsuk meg a csirkét, majd süssük további 5 percig. Vegyük ki a sütőből, tegyünk 1 evőkanál bolgonai szószt (én a Dolmio félét használom) minden egyes darab csirkére és reszeljünk mozzarella sajtot a tetejére. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 5 percig, vagy amíg a sajt megolvad a tetején.
Tálaljuk spagetti tésztával és egy kis oregánóval, bazsalikommal megszórva.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
6 809 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
224,5 kcal -
Zsír
8,6 g -
Fehérje
25 g -
Szénhidrát
14 g