Tepsis sajtos makaróni

2012-08-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A makaróninál nincsen egyszerűbb olasz tésztaétel, hiszen szinte bármilyen alapanyaggal feldobhatjuk és nagyon gyors ebédet vagy vacsorát tudunk belőle varázsolni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csésze görög joghurt
  • 2 csésze tej
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 2 csésze reszelt sajt
  • 600 g tészta

1. Lépés

Melegítse a sütőt 160°C-ra, majd vajazzunk vagy olajozzunk ki egy magas falú tepsit. (Én vajazni szoktam.) Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a joghurtot, a tejet, a mustárt, a paprikát, oregánót, bazsalikomot, a sót és bors. Adjunk hozzá 1-2 csésze reszelt sajtot és a már előzőleg elkészített, főtt tészta. Öntsük előkészített tepsibe és fedjük le szorosan alufóliával és süssük 30 percig.

2. Lépés

30 perc után vegyük le az alufóliát, keverjük meg óvatosan, szórjuk meg még egy kis sajttal és süssük további 20 percig, amíg a sajt megpirul a tetején. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 15 percet, szórjuk meg egy kis oregánóval.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

3 514 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szarvacska kéksajttal és trappistával

  • Citromos-mascarponés spagetti

  • Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával

  • Medvehagymás sajtos spagetti

  • Gombás tortellini reszelt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    367,6 kcal
  • Összes zsír

    16,3 g
  • Szénhidrát

    33,2 g
  • Fehérje

    21,9 g