Tengerihal-filé koktélrákkal és almaborral

2013-08-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Tenger halat és a koktélrákot egy áruházban szereztem be, és otthon egy nagyon finom különlegességet dobtam össze.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet Tengerihal-filé
  • 20 dkg Koktélrák
  • 10 dkg Sonka
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1,5-2 dl Almabor
  • 1 db Citrom
  • Liszt
  • Olaj
  • Bors

1. lépés

A halfilét sóval bedörzsöljük, lisztbe beleforgatjuk, majd olajon kisütjük.

2. lépés

Egy másik edényben szintén olajon megpirítjuk a csíkokra vágott sonkát, felszeletelt vöröshagymát és az apróra szelt fokhagymát.

3. lépés

Amikor megpirult, hozzáadjuk a rákocskákat, almaborral felöntjük, majd citromlével, petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük. Kevergetés mellett, kis lángon a rákokat megfőzzük. Ha elkészültünk, a hal mellé, de inkább a halra öntjük a rákos-almaboros szószt.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

864 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnye-uborka krémleves rákkal

  • Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    437 kcal
  • Összes Zsír

    24,7 g
  • Koleszterin

    181 mg
  • Szénhidrát

    19 g
  • Cukor

    9 g
  • Fehérje

    36 g