Erdei gyümölcs zselé

2013-06-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ebben a nagy melegen nem igazán jó süteményt sütni. De akkor milyen desszertet is készítsünk? Mutatok egy egyszerű és gyors zselé receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 350 g vegyes erdei gyümölcs (eper málna, áfonya, szeder stb.)
  • 700 ml víz
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál zselatin
  • mentalevél

1. lépés

Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, távolítsuk el a szárakat és vágjuk kisebb darabokra. A gyümölcsöket dobjuk egy lábasba, adjuk hozzá a vizet, mentalevelet és a cukrot, és alacsony lángon főzzük.

2. lépés

Az egészet főzzük körülbelül 25-30 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak, és szép pirosas levet eresztenek. Ezután adjuk hozzá a zselatint, és keverjük össze, amíg az összes fel nem oldódik. Végül öntsük hozzá a citromlevet, és ha szükséges, adjunk hozzá több cukrot.

3. lépés

Készítsünk elő desszertes vagy pudingos poharakat, tegyünk az aljára néhány gyümölcsöt, mentalevelet, majd öntsük rá a zselét. Várjuk meg míg kihűl, majd utána tegyük legalább 5 órára hűtőbe.

Tálaláskor, ha szeretnénk kifordítani a zselét egy tányérra (úgy mutatósabb), akkor engedjünk a pohárra meleg vizet, úgy könnyebben kicsúszik a pohárból.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 337 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Halloween zselé

  • Cseresznye zselé

  • Gumisüti recept

  • Epres-málnás zselé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    107 kcal
  • Zsír

    0.0g
  • Szénhidrát

    23.7g
  • Fehérje

    3.8g