Erdei gyümölcs zselé
2013-06-23- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ebben a nagy melegen nem igazán jó süteményt sütni. De akkor milyen desszertet is készítsünk? Mutatok egy egyszerű és gyors zselé receptet.
Ezeket szerezd be:
- 350 g vegyes erdei gyümölcs (eper málna, áfonya, szeder stb.)
- 700 ml víz
- 5 evőkanál barna cukor
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál zselatin
- mentalevél
1. lépés
Alaposan mossuk meg a gyümölcsöket, távolítsuk el a szárakat és vágjuk kisebb darabokra. A gyümölcsöket dobjuk egy lábasba, adjuk hozzá a vizet, mentalevelet és a cukrot, és alacsony lángon főzzük.
2. lépés
Az egészet főzzük körülbelül 25-30 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak, és szép pirosas levet eresztenek. Ezután adjuk hozzá a zselatint, és keverjük össze, amíg az összes fel nem oldódik. Végül öntsük hozzá a citromlevet, és ha szükséges, adjunk hozzá több cukrot.
3. lépés
Készítsünk elő desszertes vagy pudingos poharakat, tegyünk az aljára néhány gyümölcsöt, mentalevelet, majd öntsük rá a zselét. Várjuk meg míg kihűl, majd utána tegyük legalább 5 órára hűtőbe.
Tálaláskor, ha szeretnénk kifordítani a zselét egy tányérra (úgy mutatósabb), akkor engedjünk a pohárra meleg vizet, úgy könnyebben kicsúszik a pohárból.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
8 337 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
107 kcal -
Zsír
0.0g -
Szénhidrát
23.7g -
Fehérje
3.8g