Tejfölös töksaláta
2013-01-23- Típus: Zöldségsaláta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő saláta recept bármilyen finom sült húshoz, steakhez vagy akár grill húshoz fogyasztható! Köszönjük a receptet Lipcsik Istvánnénak!
Ezeket szerezd be:
- 1 tök
- 10 dkg koktélparadicsom
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 1 fél uborka
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom
- 2 csokor kapor
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A tejfölt a mustárral és a tojássárgával simára kikeverjük, sóval, borssal, a citrom levével, finomra vágott kaporral ízesítjük. Hűtőbe jól lehűtjük.
2. lépés
A felszeletelt tököt és uborkát megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és az öntettel összeforgatjuk.
Paradicsommal díszítve tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 158 megtekintés