Tejfölös töksaláta

2013-01-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő saláta recept bármilyen finom sült húshoz, steakhez vagy akár grill húshoz fogyasztható! Köszönjük a receptet Lipcsik Istvánnénak!

Ezeket szerezd be:

  • 1 tök
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 fél uborka
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom
  • 2 csokor kapor
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A tejfölt a mustárral és a tojássárgával simára kikeverjük, sóval, borssal, a citrom levével, finomra vágott kaporral ízesítjük. Hűtőbe jól lehűtjük.

2. lépés

A felszeletelt tököt és uborkát megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és az öntettel összeforgatjuk.
Paradicsommal díszítve tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 695 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával